Shijiazhuang Stadsmuseum

Shijiazhuang Stadsmuseum

Shijiazhuang City, China

Client

Zhaohui Feng - Hutuo New Area Investment and Development Co. Ltd
Shijiazhuang
China

Architect/Planner

Fanming Yan- HHDESIGN
Tianjin
China

Contractor

Jinzhong Su - Shijiazhuang Housing Development and Construction Group Co. Ltd
Shijiazhuang
China

Technical Specifications

Dak: 8000 m² 65 t Felssysteem dubbel
RHEINZINK-prePATINA blue-grey

Gevel: 15000 m² 80 t Felssysteem enkel
RHEINZINK-prePATINA blue-grey

Copyright Images

RHEINZINK

Het herenigen van heden en verleden 

Het thema van het ontwerpconcept van het stadsmuseum van Shijiazhuang in de Chinese provincie Hebei is: 'een stad door mensen, vóór mensen.'. Het museum zelf combineert de geschiedenis van Shijiazhuang, haar heden, de visie op haar toekomst en maakt die zichtbaar in de vorm van indrukwekkende kunst aan haar bezoekers. Het is de bedoeling dat dit zichtbaar is in het museumgebouw zelf.

De architecten hebben in dit project en de keuze van de materialen dit thema voortgezet,. Een bijkomende overweging is dat het Shijiazhuang Stadsmuseum een belangrijk herkenningspunt van de regio is vanwege haar weerspiegeling van de lokale cultuur en de hedendaagse cultuur. Hierdoor werd het gebruik van duurzame bouwmaterialen een belangrijk aspect van het ontwerp. Tevens was het belangrijk het aspect van een duurzame toekomst in het concept mee te nemen. Deze aspecten van het ontwerp konden perfect gerealiseerd worden met de toepassing van RHEINZINK.

Een bijkomend voordeel van de gebruikte RHEINZINK prePATINA blue-grey is dat het materiaal zelfhelend en -reinigend is. Dit zorgt voor minder onderhoud. De toepassing van RHEINZINK in combinatie met beton op het dak van het hoofdgebouw en de gevel zorgt voor een moderne uitstraling.Tevens complementeren de natuurlijke texturen van zink en beton elkaar.