RHEINZINK-titaanzink - een circulair en milieuvriendelijk bouwproduct

Met RHEINZINK wordt aan de eisen van de toekomst voldaan. Het natuurlijke materiaal voor dak-, gevel- en hemelwaterafvoersystemen wordt al meer dan 50 jaar toegepast. RHEINZINK producten zijn met een levensduur van meer dan 75 jaar (bron: Studie TNO, Breda) extreem duurzaam en zijn onderhoudsvrij. Het natuurlijk gevormde patina beschermt het materiaal generaties lang. 

Recyclebaar

RHEINZINK is 100% recyclebaar en kan onmiddellijk zonder tussenstappen worden hergebruikt. De werkelijke recycling ligt op 95%, zodat vrijwel al het materiaal weer terugkomt in de keten. Aangezien de energie die nodig is voor recycling maar zo'n 5% van de primaire energiebehoefte uitmaakt en het oud metaal nu al een waarde oplopend tot 60 procent van de grondstofprijs voor zuiver zink vertegenwoordigt, is kiezen voor RHEINZINK zeker ook in het belang van de toekomstige generaties.

Natuurlijk

Zink is een natuurlijk materiaal met een zeer lange levensduur. Het is van nature aanwezig in bodem en water. Zink is als essentieel sporenelement onmisbaar voor ons lichaam. Onze huid, onze haren en ons immuunsysteem kunnen niet zonder. Denk ook eens aan zinkzalf en vitaminen "Van A tot Zink"! 

Gecertificeerd

Duurzaamheidscerificeringen, zoals Cradle 2 Cradle, Leed, ISO-certificeringen en Quality Zinc, kenmerken ons en onze producten voor een verantwoordelijke omgang met mens natuur en het milieu. 

Lees meer over certificeringen

Lange levensduur

In onze consumeer- en wegwerpmaatschappij heeft zich de afgelopen jaren een tegentrend ontwikkeld: de zoektocht naar kwaliteit en levensduur - waarden waar zink voor 100% aan voldoet.

Bij de CLASSIC en prePATINA productlijn kan het patina zich vanaf dag één vormen en zullen kleine krassen die bij het monteren kunnen ontstaan vanzelf verdwijnen (zelfherstellend effect). Het prePATINA oppervlak is niet gecoat of geverfd en heeft daarom een bijzonder hoge corrosieweerstand en lange levensdurur.

Probleemloze regenwaterafvoer

Water is een kostbaar goed. De toekomst van onze hele ecosysteem hangt af van de beschikbaarheid van dit natuurlijke element. Regenwater en grondwater zijn de basis voor een goed functionerend ecosysteem. Tegen deze achtergrond heeft milieuvriendelijk beheer van regenwater absolute prioriteit. In water, lucht en bodem komt een natuurlijke concentratie van zink voor. Ook regen- en drinkwater bevatten een bepaalde hoeveelheid zink. Wettelijke richtlijnen geven aan dat afwatering van regenwater over zinken dakvlakken officieel als onbedenkelijk is erkend. 

Lees meer over dit thema op de website van de Stichting Duurzaam Bouwmetaal.

Of je nu kiest voor zink vanwege de uitstraling, duurzaamheid of veelzijdigheid: je kiest in ieder geval voor een hoogwaardig en volledig recyclebaar bouwmateriaal, of het nu voor je dak, gevel of dakafvoer is. Volg je idee - wij zullen denken graag mee!

Lees meer over duurzaam bouwen