Het begrip duurzaamheid is op vele manieren uit te leggen maar in de juiste context toegepast essentieel.

Als de groeiende wereldbevolking een gezonde leefomgeving wil behouden moet het verbruik van grondstoffen drastisch omlaag. Dankzij de uitstekende materiaaleigenschappen voldoet RHEINZINK ruim aan de definitie van duurzaamheid. Het heeft een extreem lange levensduur, kan voor 100% worden gerecycled en heeft een lage CO2 footprint.

RHEINZINK is al meer dan 50 jaar een veel toegepast bouwmateriaal. Wat sommigen nu pas als duurzame innovatie ontdekken heeft RHEINZINK zich al lang als duurzaam materiaal bewezen. RHEINZINK past uitstekend binnen circulair en duurzaam bouwen. 

Elegantie voor lange tijd.

De levensduur van een materiaal is een van de kenmerken van duurzaamheid. Als een gebouw van RHEINZINK zou kunnen praten, zou het veel te vertellen hebben. Want producten van RHEINZINK hebben een levensduur van ongeveer 100 jaar - en eigenlijk een eeuwig leven. Aan het einde van de gebruiksfase van een gebouw kan RHEINZINK zonder problemen gescheiden worden ingezameld en volledig zonder kwaliteitsverlies worden gerecycled.

RHEINZINK & levensduur

Elegantie die terugkomt.

Zink is 100% recyclebaar zonder kwaliteitsverlies en blijft daardoor onderdeel van de materiaalkringloop. RHEINZINK worden niet verbruikt maar gebruikt. Daarna begint een nieuw leven – in een nieuwe vorm, op een nieuw gebouw, in een nieuwe toepassing. Zink kan oneindig worden gerecycled. En voor de volle 100%. Het is onderdeel van een zich herhalend systeem in de circulaire economie.

RHEINZINK & Recycling

Verantwoorde elegantie.

RHEINZINK is een materiaal voor spraakmakende ontwerpen van top architecten zoals Daniel Libeskind, Zaha Hadid en Nicholas Grimshaw - en is tegelijkertijd bescheiden qua milieu-impact. RHEINZINK heeft een extreem lage CO2-footprint in vergelijk met andere bouwmetalen. En de volgende grote stap is al gezet:

RHEINZINK & CO2 reductie

Het duurzaamste bouwzink ter wereld.

prePATINA wordt prePATINA ECO ZINC – 50% minder CO2

50% minder CO2-uitstoot. Met prePATINA ECO ZINC zetten wij een belangrijke stap voorwaarts in het verminderen van CO2 in de bouwsector. RHEINZINK heeft in vergelijking met andere bouwmetalen altijd al zeer weinig productie-energie nodig gehad. Met prePATINA ECO ZINC zetten wij de volgende stap naar koolstofarme productie. Het is het eerste product waarin we alleen grondstoffen gebruiken die zijn geproduceerd met niet fossiele energiebronnen.

prePATINA ECO ZINC

"Zink heeft in tegenstelling tot andere bouwmetalen een laag smeltpunt en daardoor een zeer laag energieverbruik in de productiefase."

Dr. Marianne Schönnenbeck, Duurzaamheidsspecialist bij RHEINZINK

GECERTIFICEERDE DUURZAAMHEID

40 jaar materiaalgarantie en een levensduur die deze zal overtreffen.

Cradle to Cradle gecertificeerd, voor circulair bouwen

RHEINZINK & CERTIFICATEN

LEVENSDUUR EN RHEINZINK – ONLOSMAKEND MET ELKAAR VERBONDEN

RHEINZINK heeft meerdere levens.

Hoe een 30 jaar oud dak in Zweden een nieuw leven heeft gekregen.

Meer