Tiny house

Een Tiny House is een kleine, volwaardige en lichtgewicht, vaak vrijstaande woning. Het kleine grondoppervlak is voor een kleine ecologische ‘voetafdruk’, ook door gebruik van duurzame en natuurlijke bouwmaterialen en energiezuinige bouwwijze. Een tiny house kan overal worden geplaatst met lichte fundering, in en aan de stad, in de natuur en op het platteland en zelfs op het eigen dak als vorm van ‘optoppen’, of op de camping en bij de boerderij (als het allemaal planologisch mag).

Tiny houses hebben veelal een tijdelijk karakter en daarmee wordt er goed gekeken naar de materialen en de bestemming na gebruik. Het duurzame karakter van RHEINZINK maakt het een uitstekend materiaal om als felsdak of gevel toe te passen. Daarnaast is het materiaal lichtgewicht, onderhoudsvrij en kan het tot een zeer flauwe dakhelling worden toegepast (3 graden).                                                                            

 

Tiny House Battle

In het RTL televisieprogramma 'Tiny House Battle' bouwen twee teams een tiny house voor een potentiele opdrachtgever. Een van de teams koos voor RHEINZINK GRANUM basalte als dak en gevelbekleding. Dit paste perfect in hun duurzame en circulaire concept.

Kijk hier aflevering 6 van de Tiny House Battle terug (Videoland abonnement nodig), uitgezonden op 13 december 2021.                                                         

 

Gerelateerde systemen