Traditie - het ontstaan van een sterk merk.


We gaan terug naar de vroege jaren 60.

De industriële visionair Herbert Grillo kijkt naar een zinken plaat die net is vervaardigd. Ze voldoet simpelweg niet meer aan de kwaliteitseisen voor de productie van materiaal voor hemelwaterafvoer en dakbedekkingen.

Tot dan was pakketwalsen de gebruikelijke procedure. Een techniek die al lang wordt toegepast, maar het is gewoon niet voldoende.

Op dat moment ziet Herbert Grillo de noodzaak van een nieuwe productiemethode in.


1966:

Herbert Grillo vindt de oplossing in de VS: een smelt-, giet- en walsinstallatie. Het is voor hem meteen duidelijk dat dit de toekomst is voor zinkwalsinstallaties.

Hij is enthousiast over het idee en gaat op zoek naar partners voor een nieuw bedrijf. De Vereinigten Deutschen Metallwerke en de Stolberger Zink AG worden naast Grillo-Werke AG deelnemer in het nieuwe bedrijf.

Tien jaar later, in 1978, nam de bedrijfsleiding het besluit om zich alleen nog op gewalst zink voor de bouw te concentreren.

Tegelijkertijd begon de productie van verschillende producten voor hemelwaterafvoer, in die tijd is dit handwerk dat door de loodgieter wordt uitgevoerd.

Daarmee startte de ontwikkeling van de fabriek en het merk RHEINZINK.

Omdat walsblank zink pas zijn typische blauwgrijze kleur krijgt na een langere tijd, hadden architecten de wens of het materiaal in een reeds gepatineerde versie kon worden geleverd.

Op basis van dit verzoek lukte RHEINZINK in 1988 een innovatie te ontwikkelen die vandaag de dag nog steeds uniek is en het USP van het bedrijf is: de productie van voorgepatineerd zink.

Hiermee worden alle met een speciaal beitsproces gepatineerd zink vervaardigd. Het natuurlijke oppervlak blijft behouden en RHEINZINK ziet volledig af van kunstmatige coatings of laklagen.

In 2007 werd de tweede generatie van de voorpatineerinstallatie in gebruik genomen.

De nieuwe productielijn maakt voorpatineren in een continuproces mogelijk, om aan de grote vraag tegemoet te komen.

 

Terug naar het jaar 2018: de visie van meer dan 50 jaar is sterk gegroeid.

Tegenwoordig heeft RHEINZINK internationaal meer dan 670 mensen in dienst met een omzet van ongeveer € 350 miljoen. RHEINZINK is actief in meer dan 39 landen over de hele wereld met 14 dochterondernemingen, vijf verkoopkantoren en 10 verkoopvertegenwoordigers.

Toen en nu was RHEINZINK onderdeel van het Grillo-concern.

Al sinds de oprichting van RHEINZINK is Wentzel B.V. de importeur en distributeur van RHEINZINK in Nederland. Met een groot magazijn, productie-maatwerk afdeling, showroom en technisch adviseurs zorgt Wentzel voor snelle levering, hoogwaardig advies en hulp bij uitvoering. Een groot netwerk aan dealers zorgen voor de verkoop van de producten in Nederland.