VERANTWOORDE ELEGANTIE RHEINZINK & CO2-REDUCTIE

Duurzaamheid met een uitstekende levenscyclusanalyse

RHEINZINK heeft een uitstekende duurzaamheidsscore. Als onderdeel van onze duurzaamheidsstrategie werken wij continu aan het terugdringen van het energieverbruik en het vergroten van het aandeel hernieuwbare energie om zo de CO2 uitstoot te reduceren.

Met prePATINA ECO ZINC heeft RHEINZINK het duurzaamste zink ter wereld. De grondstof hiervoor komt uit Scandinavië, waar het met 50% minder CO2uitstoot geproduceerd wordt. Uit échte hernieuwbare energie, gecertificeerd en zonder compensatie.

prePATINA ECO ZINC

RHEINZINK onderscheidt zich.

De primaire energie is de totale hoeveelheid energie die nodig is om een product te maken. Van de grondstof tot productie tot het transport. RHEINZINK heeft een Levenscyclusanalyse volgens internationaal erkende normen laten opstellen. De uitkomst: voor de productie van RHEINZINK is zeer weinig energie nodig. Met slechts 4,9 kWh voor de productie van 1 kg zink heeft RHEINZINK aanzienlijk minder energie nodig dan de fabrikanten van vergelijkbare bouwmetalen.

Een ruim voorradige grondstof.

Het begint met zinkerts, de grondstof, dat over de hele wereld wordt gedolven. Zink is ruim voorradig en geen strategisch essentiële grondstof, wat door de Europese commissie is bevestigd.

Een korte route naar Co2 reductie

Uit zinkerts wordt elektrolytisch zuiver zink gewonnen. Meer dan 90% van dit zuivere zink kopen wij in Europa, voornamelijk uit Scandinavië. Hier maakt men gebruik van waterkracht voor de opwekking van elektriciteit, benodigd voor de productie van zuiver zink.

De RHEINZINK productielocaties bevinden zich in het midden van Europa – in Duitsland, Frankrijk en Nederland. Dus zijn korte transportroutes een feit en zorgen voor een lage CO2-belasting.

Een lagere smelttemperatuur dan andere metalen.

RHEINZINK wordt in één ononderbroken proces gesmolten, gegoten, gewalst en opgerold tot rollen met verschillende dikten. Het relatief lage smeltpunt betekent een laag energieverbruik.

Het duurzaamste zink ter wereld.

prePATINA wordt prePATINA ECO ZINC - 50 % minder CO2

50% minder CO2-uitstoot - met prePATINA ECO ZINC zetten we een belangrijke stap voorwaarts in het verminderen van CO2 in de bouw. RHEINZINK heeft in vergelijking met andere bouwmetalen altijd al minder energie voor productie nodig gehad. Met prePATINA ECO ZINC zetten we de volgende stap in onze strategie naar koolstofarme productie. Dit doen we door een grondstof gebruiken die is geproduceerd met energie opgewekt door waterkracht.

prePATINA ECO ZINC