Villa Contaminar Marinha Grande

Villa Contaminar Marinha Grande

Leiria, Portugal

Client

J. A. F. Gameiro, Lda.
Leiria
Portugal

Architect/Planner

Contaminar Arquitetos
Leiria
Portugal

Contractor

Arminda & Joaquim Mendes, Lda.
Leiria
Portugal

Technical Specifications

Dak: 655 m² 4 t Felssysteem enkel
RHEINZINK-GRANUM basalte

Gevel: 200 m² 1.2 t Felssysteem enkel
RHEINZINK-GRANUM basalte

Dakafvoer: 210 m² 1.3 t Felssysteem enkel
RHEINZINK-GRANUM basalte

Copyright Images

RHEINZINK

In het westen van Portugal, in de buurt van de kustplaats Marinha Grande, ligt een gebied dat wordt gekenmerkt door dorpen en boerderijen, aangrenzende dennenbossen en schilderachtige heuvels. In het midden van dit gebied heeft het Portugese architectenbureau Contaminar Arquitetos een villa gecreëerd waarvan de vorm, materialisatie en kleuren zowel de moderne architectuur weerspiegelen als een eigentijdse interpretatie van traditionele binnenplaatshuizen.

Het atrium dient als een rustige oase om te wonen - met uitzicht op de weidse lucht. De architecten hebben de vloeiende overgangen naar de natuur overgebracht naar het interieurontwerp: de gemeenschappelijke ruimtes zijn ontworpen als een open, zonovergoten ruimte. Alleen de privékamers vormen persoonlijke retraites achter deuren. Kenmerkend voor Casa Na Amiera is een opvallend donkere bekleding van RHEINZINK GRANUM basalte felsbanen. Het materiaal is met zijn antraciet, bijna zwarte uiterlijk een ideale combinatie met de andere bouwmaterialen hout, beton en glas en zorgt voor een helder, opvallend contrast met het witte stucwerk.

Proporties, duurzame bouwmaterialen en royale ruimtes dragen bij aan de belangrijke eigenschappen van het huis op het gebied van duurzaamheid, hergebruik en langdurig woongebruik.