Llys Cadwyn - Commercieel Gebouw

Llys Cadwyn - Commercieel Gebouw

Pontypridd, Verenigd Koninkrijk

Client

Rhonda Cynon Taff Borough Council
Tonypandy, South Wales
United Kingdom

Design Architect

Gaunt Francis
Cardiff, South Wales 
United Kingdom

Supervising Architect

Darnton B3
Cardiff, South Wales
United Kingdom

Contractor

Varla Cladding Ltd
Nether Poppleton, York
United Kingdom

Technical Specifications

Dak: 900 m² 5 t Felssysteem dubbel
RHEINZINK-prePATINA blue-grey

Gevel: 1240 m² 9 t Vierkante losanges
RHEINZINK-prePATINA blue-grey

Copyright Images

RHEINZINK

Het Lyss Cadwyn project, ook bekend als 'Chain Court', vertegenwoordigt met deze naam het industriële erfgoed van Rhondda Cynon Taf en de beroemde Brown Lenox kettingwerken. Deze bedrijven waren gevestigd in het centrum van Pontypridd tijdens de industriele bloeiperiode van Wales.

De heropende rivierfront met haar aantrekkelijke promenade draagt niet alleen bij aan de modernisatie van het gebied maar verschaft ook een economische impuls aan het stadje. Het futuristisch ogend, grijs, golvend gebouw bevat naast 14,700 m² kantoorruimte ook nog o.a. een bibliotheek, ftnessruimtes, een bezoekers café en verhuurbare multifunctionele ruimtes.

De opvallend muren zijn zorgvuldig geconstrueerd uit een staal skelet frame dat bekleed is met een houten achterconstructie waarop ongeveer 6.500 losanges van RHEINZINK in de oppervlakte kwaliteit prePATINA blue-grey zijn aangebracht, Dit natuurlijk ogend materiaal weerspiegelt de uitgangspunt van duurzaamheid die de cliënt en de architect bij de realisatie van dit project voor ogen hadden. Het strreven van duurzaamheid wprdt verder tot uiting gebracht door de toepassing van zonnepanelen, een verbruiksarm klimaatregelingsysteem en een van de eerste op waterstofcellen gebaseerde  warmte- en energie opweksystemen in Wales. 

Robert Bevan van het bestuur van Rhondda Cynion Taf, vertelt: "Llys Cadwyn is at the heart of Pontypridd's regeneration - bringing hundreds of jobs to the town, increasing footfall for existing businesses and breathing new life into a major strategic site that has not been in use for so long,"