Probleemoplosser: verstopte dakgoot

Is de goot verstopt? Door veel blad en takken kan de goot verstoppen. Dit zorgt naast het overlopen van de goot ook voor aantasting van het zink. Goten dienen regelmatig te worden geïnspecteerd en eventueel worden schoongemaakt.

Rottende bladresten en andere vervuiling hebben een nadelige invloed op de levensduur van een dakgoot en kunnen de HWA-buis verstoppen. Een schone goot is daarom erg belangrijk.

Ligt je goot vaak vol met blad? Kies er dan voor om een gootbladvanger van strekzink in de goot te plaatsen. Deze bladvanger laat het regenwater door en het blad blijft op de gootbladvanger liggen, droogt en waait weg.

Tips

  • Is de dakgoot moeilijk te bereiken, of valt er zeer veel blad in korte tijd? Kies dan voor een gootbladvanger.
  • Raakt het riool snel verstopt door vervuiling? Kies dan voor een bladafscheider in de buis.
  • Inspecteer de goot minimaal twee keer per jaar, en met name wanneer de eerste bladeren in de herfst zijn gevallen.
  • Controleer of bij verstopping de goot altijd overloopt aan de voorzijde. De vooropstand moet lager zijn de dan de achteropstand van de goot. Is dit niet zo, dan moet er gekeken worden of er een noodoverloop kan worden gemaakt.

Heb je nog vragen?

Misschien is het nog niet helemaal duidelijk wat er aan de hand is. Geen probleem, neem contact met ons op voor verder technisch advies.

Neem contact op
 

Zoek een installateur

Ben je op zoek naar een goed gekwalificeerde installateur voor je zinkwerk? Wij kunnen geheel vrijblijvend een vakbekwame installateur in de regio aanbevelen.

Zoek een installateur