Probleemoplosser: ouderdom

Uiteraard kan ook een zinken dakgoot aan het einde van zijn levensduur zijn. Dit is te herkennen aan een putachtig witgrijs oppervlak. De soldeernaden ogen relatief donker. De zinkdikte kan dusdanig zijn afgenomen dat er gaatjes in ontstaan.

De levensduur van een zinken dakgoot is afhankelijk van de belasting van de goot, het klimaat en de ligging. Een goed gemonteerde en onderhouden dakgoot moet minimaal 40 jaar meegaan.

Oplossing

De dakgoot zal vervangen moeten worden. Is het een goot in beugels? Dan kunnen de beugels, indien deze nog van voldoende kwaliteit zijn, blijven hangen. Vierkante (bakgoten) en halfronde (mastgoten) goten van zink hebben standaard afmetingen, zodat deze altijd passen.

Is het een dakgoot in een houten bak? Dan is dit maatwerk. Maatwerk zinken goten kunnen snel en van hoge kwaliteit (KOMO gekeurd) door RHEINZINK Nederland worden geleverd.

Heb je nog vragen?

Misschien is het nog niet helemaal duidelijk wat er aan de hand is. Geen probleem, neem contact met ons op voor verder technisch advies.

Neem contact op
 

Zoek een installateur

Ben je op zoek naar een goed gekwalificeerde installateur voor je zinkwerk? Wij kunnen geheel vrijblijvend een vakbekwame installateur in de regio aanbevelen.

Zoek een installateur