Cradle to Cradle - Gezond en circulair bouwen

Cradle to Cradle Bronze

RHEINZINK is Cradle to Cradle Bronze gecertificeerd, dit geldt voor de volgende producten:

RHEINZINK is volledig en zonder kwaliteitsverlies recyclebaar, in C2C termen: upcyclebaar. Door de hoge restwaarde van zink wordt 95% van het oude zink gerecycled. Het oude zink wordt vervolgens omgesmolten tot nieuw zink. RHEINZINK heeft een zeer lange levensduur van meer dan 75 jaar. Zink is een essentieel element voor mens, plant en dier.

De basis van een Cradle to Cradle certificering is dat alle materialen in een product zonder kwaliteitsverlies en restproducten nuttig kunnen worden ingezet in een nieuw product en zo binnen dezelfde gebruikscyclus blijven. In tegenstelling tot de term recycling is de basis van Cradle to Cradle dat het materiaal minimaal zijn oorspronkelijke waarde terugkrijgt in een nieuwe toepassing (upcycling) en niet op een andere, laagwaardige manier wordt toegepast (downcycling). Door het sluiten van deze technische of biologische kringloop wordt afval en vervuiling van het milieu voorkomen. Bijkomende voorwaarden zijn dat het materiaal tijdens het gebruik, hergebruik en nieuwe toepassing geen giftige stoffen mag verspreiden.

C2C Bouwgroep

RHEINZINK is lid van de C2C bouwgroep. De C2C Bouwgroep bestaat uit bouwgerelateerde fabrikanten die de circulaire economie omarmen en beschikken over één of meerdere Cradle to Cradle certificaten, en vier strategische partners. De bouwgroep heeft als doel het C2C gedachtegoed verspreiden en te stimuleren binnen de Nederlandse Bouw. 

Lees hier meer over de C2C Bouwgroep