A-GIRL’S CO. LTD. hoofdkantoor

In de Japanse stad Wakayama, niet ver van Osaka, bevindt zich een architectonisch pareltje. In 2022 werd het nieuwe hoofdkantoor van het textielbedrijf A-GIRL'S CO. LTD. gerealiseerd. Naast de bijzondere architectuur maakt het gebouw vooral indruk door de materiaalmix van hout, beton en RHEINZINK prePATINA ECO ZINC blue-grey. Het gebouw herbergt kantoren, een tentoonstellingsruimte en een winkel.

Key Facts

Tijdloze architectuur met RHEINZINK

Het kubusvormige gebouwencomplex bestaat uit een stalen frame, dat volledig bekleed is met RHEINZINK-prePATINA ECO ZINC blue-grey. Het dak is bekleed met het felssysteem en voorzien van een binnenliggende goot. Het kantoor- en tentoonstellingsgebouw bestaat uit een staal- en betonconstructie. Het gebied met uitzicht op de binnenplaats is voorzien van houten lambrisering. Esthetisch draagt ​​de betonnen brug bij aan de visuele verbinding van de twee gebouwdelen. De combinatie van zink en beton zorgt voor een interessant contrast in texturen en kleuren. Samen met de bomen op de binnenplaats ontstaat hier een kleine oase, beschermd door de robuuste gebouwen die harmonieus in het totaalbeeld passen.

Het gebouw valt vooral op door de opvallende kubistische architectuur. Vanuit verschillende perspectieven ontstaat een bijzondere dynamiek en heeft de kijker het gevoel steeds nieuwe facetten van het gebouw te ontdekken. De Japanse architect Kiyoshi Sey Takeyama heeft een uniek bedrijfsgebouw gecreëerd dat het bedrijf A-GIRL'S CO. LTD. op buitengewone wijze vertegenwoordigd. De veelzijdigheid van de materialen, waar de opdrachtgever bewust voor heeft gekozen, moet het brede portfolio van het bedrijf weerspiegelen. Hiervoor is gekozen voor de combinatie van hout, beton en zink. Belangrijk was ook dat er een lokale houtsoort werd gebruikt. Dit is Kishu-cederhout, dat in Japan de voorkeur heeft vanwege zijn uitstekende kleur en sterkte.

Bijzondere montage

Het zinken gebouw is bijzonder karaktervol. Het uitkragen van de gevels wordt extra benadrukt door de diagonale belijning van de groot-formaat losanges. Hierdoor krijgt het gebouw een specifieke structuur. Losanges bieden ontwerpvrijheid en zijn verticaal, horizontaal of diagonaal te monteren. Het resultaat is een indrukwekkende maar toch ingetogen bekleding die het gebouw perfect omhult.

RHEINZINK in een mix van materialen

Beton, hout & zink

De diversiteit van prePATINA ECO ZINC

De verschillende oppervlakken vullen elkaar perfect aan: zink is koel en speels, beton is eerder ruw en broos, terwijl hout warmte brengt en een verbinding met de natuur vertegenwoordigt. Samen vormen zij een moderne en zeer duurzame combinatie.

Meer over het Japanse textielbedrijf

A-GIRL'S CO. LTD.

Een familiebedrijf opgericht in 1972 met zijn
hoofdkantoor in Wakayama, Japan.
Het geniet wereldwijd aanzien van toonaangevende modeontwerpers
voor innovatief high-end textiel.

Naar de website

The product portfolio

A-Girl's Co. LTD. biedt onder meer
gebreid textiel.
Met behulp van een speciaal technisch proces
worden stoffen gemaakt van
Indisch suvin-katoen, katoenen garen, kasjmier en wol.