Natuurlijke materialen zorgen voor tijdloos mooie leefruimte

Het "Ethische Huis", een eengezinswoning in Solto Collina, op slechts enkele minuten van het Iseomeer, dient als voorbeeld van geïntegreerd ontwerp dat rekening houdt met milieu, esthetiek en gemeenschap. Door het gebruik van duurzame materialen en de harmonieuze integratie in de natuurlijke omgeving vertegenwoordigt het een innovatieve benadering van bouw en leefruimte.

Duurzaamheid

Het project is gebaseerd op duurzaamheidsprincipes die duidelijk worden door zorgvuldige materiaalkeuze en respect voor de omliggende natuur en het klimaat. De nauwe band met de cyclische natuur benadrukt de wens om leefruimte te creëren die zowel mens als milieu respecteert. 

De keuze voor het gebruik van RHEINZINK prePATINA ECO ZINC toont betrokkenheid bij duurzaamheid en milieubescherming. Dit materiaal biedt niet alleen hoge duurzaamheid, maar ontwikkelt ook in de loop der tijd een natuurlijke patina die eventuele oppervlakteschade verbergt en het gebouw nog harmonieuzer en natuurlijker in zijn omgeving laat passen. Zo veroudert het gebouw op een waardige manier en integreert het optimaal met de natuur.

Materialmix

De zinken bekleding van RHEINZINK in de oppervlaktekwaliteit prePATINA ECO ZINC blue-grey geeft de woning niet alleen esthetische elegantie, maar zorgt ook voor duurzaamheid. De keuze voor dit materiaal hield rekening met de huidige en toekomstige ecologische impact en de integratie ervan in de architectonische context. 

Samen met de houten elementen vormt deze materiaalmix een harmonieuze balans tussen traditie en innovatie, tussen organische elementen en industriële precisie. Het hout geeft het gebouw warmte en natuurlijkheid, terwijl RHEINZINK moderniteit en tijdloosheid toevoegt.

Esthetiek

Het "Ethische Huis" kenmerkt zich door eenvoudige en elegante geometrie, waarbij de materialen de hoofdrol spelen en centraal staan in het uiterlijk. De strakke lijnen worden subtiel benadrukt door het RHEINZINK felsbanen. De natuurlijke afwerking past naadloos in de omgeving. Bijzondere aandacht is besteed aan de oriëntatie van het gebouw om een harmonieuze relatie met het landschap en het Iseomeer te creëren.

WAAROM prePATINA ECO ZINC?

Met een kleine CO2-voetafdruk, 100% recyclebaarheid, extreme duurzaamheid en praktisch onderhoudsvrij
 is het het perfecte bouwmateriaal voor duurzaam bouwen.

 

Foto's: Gabriele Buratti

Architect: E architetti associati/ Arch. Giovanni Morina e Arch. Paolo Cassone