EEN GEWELDIG PROJECT – DIRECT AAN EEN FJORD GELEGEN

Midden in het schilderachtige landschap van het Zweedse eiland Tjörn staat een bijzonder gebouw dat niet alleen indruk maakt met zijn architectuur, maar ook met zijn materiaalkeuze. De eengezinswoning, direct gelegen aan een fjord, straalt moderne elegantie en tijdloze esthetiek uit. Bekleed met in totaal 3,5 ton prePATINA ECOZINC blue-grey is dit gebouw een goed voorbeeld van de harmonieuze combinatie van architectuur en de omringende natuur.

Wonen waar anderen vakantie vieren

Het eiland Tjörn, gelegen aan de Zweedse westkust, is een waar paradijs voor natuurliefhebbers en rustzoekers. Gelegen op 60 kilometer ten noorden van Göteborg en ongeveer 55 kilometer ten zuiden van Lysekil, staat het bekend om zijn prachtige kustlandschap, pittoreske vissersdorpjes en een schat aan buitenactiviteiten. Tjörn biedt een kwaliteit van leven. Hier wonen betekent elke dag omringd zijn door de schoonheid van de natuur en genieten van de rust op dit eiland. Het Zweedse eiland is een plek waar je volop van het leven kunt genieten - of het nu gaat om wandelingen langs de kust, boottochten of het bewonderen van spectaculaire zonsondergangen.
 

Met de natuur verbonden

De keuze voor prePATINA ECO ZINK blue-grey als belangrijkste bouwmateriaal voor dit bouwproject was een bewuste keuze op basis van verschillende overwegingen. Zink is een natuurlijk materiaal dat niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook een duurzame keuze. Het gaat lang mee, is onderhoudsarm en volledig recyclebaar. Het voorgepatineerde oppervlak van RHEINZINK zorgt ervoor dat het materiaal vanaf het begin de uitstraling heeft van een gelijkmatige elegante patina, die zich in de loop van de tijd ontwikkelt en zo het gebouw nog harmonischer met zijn omgeving maakt.

Virtuele Tour

BELEEF de woning op Tjörn DICHTBIJ EN VERKEN HET IN ONZE 360° TOUR

In harmonie met de natuurlijke kleuren

De patina past perfect bij de kleuren van de natuur op Tjörn. Het weerspiegelt de blauwe tinten van de lucht en het water en gaat naadloos over in de groene vegetatie en rotsachtige kust. Door RHEINZINK prePATINA ECOZINC blue-grey te gebruiken, was het mogelijk een woning te creëren die zowel qua functionaliteit als esthetiek aan de hoogste normen voldoet, terwijl de schoonheid van de natuur wordt gerespecteerd en benadrukt.
 

Waarom prePATINA ECO ZINC?

Kleine CO2 footprint, 100% recyclebaar, extreem duurzaam, vrijwel onderhoudsvrij -
dit maakt het een perfect materiaal voor een circulair bouwwerk.

Foto's: Mats Fundberg, Krister Engström