Cursus Felstechniek 1

Details zinkverwerking

Inhoud cursus Felstechniek 1

Het felssysteem is tegenwoordig het meest toegepaste dak- en gevelsysteem in titaanzink. Om een goed en duurzaam felsdak te maken is het beheersen van de verschillende felsdetails noodzakelijk. De cursus felstechniek is voor de zinkverwerker die zijn werkgebied uit wil breiden naar de felstechniek of zijn technieken op dit vlak wilt verbeteren.

Inhoud

Deze tweedaagse cursus start met een introductie over de eigenschappen van titaanzink en de verschillende toepassingsmogelijkheden (hemelwaterafvoer, dak- en gevelbekledingen) van Rheinzink. Vervolgens wordt de theoretische kant van de felstechniek behandeld, bestaande uit het te gebruiken gereedschap, de te gebruiken materialen en het type onderconstructie. Vervolgens worden er verschillende details geoefend, eerst aan de hand van een sjabloon, daarna in zink. Er wordt onder meer geoefend op een dakmodel, om de praktijk zo goed mogelijk na te bootsen.

Wat leert u?

Tijdens de felscursus leert men de basisdetails voor het maken van een felsdak. De volgende onderdelen worden behandeld:

  • Welk gereedschap is nodig
  • Welke profielen worden gebruikt
  • Welke bevestigingsmaterialen zijn er nodig
  • Enkele staande fels en dubbele staande fels
  • Hoe ziet de onderconstructie er uit
  • Maken van een muuraansluiting
  • Maken van een druipranddetail
  • Maken van een dwarsfelsverbinding
  • Maken van een stuikfelsverbinding


Benodigdheden

RHEINZINK stelt alle benodigdheden ter beschikking, zoals het felsgereedschap, materialen en een cursusmap. U kunt uw gemaakte werk na afloop meenemen.

Kosten


De cursus duurt twee dagen en kost €425,-  exclusief 21% BTW. Dit is inclusief cursusmap, thee, koffie en een uitgebreide lunch. Indien u bent aangesloten bij de OTIB kunt u een bijdrage ontvangen in de kosten. Neem hiervoor contact op met de servicedesk van OTIB: 0800-8855885.

Iedere deelnemer die de cursus met goed gevolg aflegt ontvangt een deelnamecertificaat.

Lokatie en data


Deze tweedaagse cursus wordt gehouden in het RHEINZINK Inspiration Centre, Fustweg 8 in Haarlem. De cursus start beiden dagen om 8.00 en is afgelopen om 16.30.

Komende cursussen

14 - 15 januari 2019

U kunt zich altijd aanmelden voor de wachtlijst. Indien er voldoende aanmeldingen zijn wordt er een cursus ingepland.

Inschrijven

Aanmeldformulier Zinkverwerking

Schrijf u hier in voor de RHEINZINK zinkverwerkingscursussen.

Naar het aanmeldformulier

RHEINZINK worldwide

Voor vragen en advies kunt u direct contact met ons opnemen:

 
T: 020-4352000