Vocht onderzijde: vochtigheidscorrosie

Hoe ontstaat vochtigheidscorrosie?
Vochtigheidscorrosie ontstaat wanneer het zink aan de onderzijde voor een langere tijd blootgesteld wordt aan vocht in combinatie met hoge materiaaltemperaturen. Het ontstaan van vocht aan de onderzijde van zink kan verschillende oorzaken hebben. Het vocht kan zowel van buitenaf (door lekkage) als van binnenuit (condens) onder het zink terecht komen. In combinatie met geen of slechte ventilatie zal de inwerking van kooldioxide en zuurstof niet mogelijk zijn en blijft de patinavorming in het stadium van zinkhydroxide steken.

Het gevolg is een witte aanslag (vochtigheidscorrosie) aan de onderzijde van het zink, die zich uitbreidt als witte plekken en na korte tijd aan het oppervlak van het zink zichtbaar wordt. Het zink lost letterlijk op.

De oplossing
Het zink zal vervangen moeten worden, en om soortgelijke problemen in de toekomst te voorkomen zal de onderconstructie en het zinkwerk beoordeeld en verbeterd moeten worden. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Hoe te voorkomen?Vochtigheidscorrosie wordt vaak veroorzaakt door een verkeerd uitgevoerde onderconstructie. Vaak is er geen actieve ventilatie aanwezig of ontbreekt de dampremmende laag. Meer informatie is hier te vinden: de onderconstructie van een zinken dak

Zoek een installateur

Bent u op zoek naar een goed gekwalificeerde installateur voor uw zinkwerk? Wij kunnen u geheel vrijblijvend een (aantal) installateur(s) bij u in de regio adviseren.

Zoek een installateur

...::: Andere problemen:

Verstopte dakgoot

Ouderdom

Soldeerkwaliteit

Expansie

Externe invloed

Witroestcorrosie

RHEINZINK worldwide

Voor vragen en advies kunt u direct contact met ons opnemen:

 
T: 020-4352000