Verstopte dakgoot

Is de goot verstopt? Door veel blad en takken kan de goot verstoppen. Dit zorgt naast het overlopen van de goot ook voor aantasting van het zink. Goten dienen regelmatig te worden geïnspecteerd en eventueel worden schoongemaakt. Rottende bladresten en andere vervuiling hebben een nadelige invloed op de levensduur van een dakgoot en kunnen de HWA buis verstoppen. Een schone goot is daarom erg belangrijk.

De oplossing

Ligt uw goot vaak vol met blad? Kies er dan voor om een gootbladvanger van strekzink in de goot te plaatsen. Deze bladvanger laat het regenwater door en het blad blijft op de gootbladvanger liggen, droogt en waait weg.

Een andere optie is om een boldraadrooster in de uitloop te plaatsen. Dit voorkomt verstopping van de HWA-buis en het riool, maar zorgt wel voor vuilophoping in de goot.

Het afvangen van vervuiling in het riool kan gedaan worden met de bladafscheider. Het RVS rooster vangt het blad op, het blad valt uit de bladafscheider. De bladafscheider wordt onderaan de HWA-buis geplaatst.

Tips

  • Is de dakgoot moeilijk te bereiken, of valt er zeer veel blad in korte tijd? Kies dan voor een gootbladvanger.
  • Raakt het riool snel verstopt door vervuiling? Kies dan voor een bladafscheider in de buis.
  • Inspecteer de goot minimaal twee keer per jaar, en met name wanneer de eerste bladeren in de herfst zijn gevallen
  • Controleer of bij verstopping de goot altijd overloopt aan de voorzijde. De vooropstand moet lager zijn de dan de achteropstand van de goot. Is dit niet zo, dan moet er gekeken worden of er een noodoverloop kan worden gemaakt.
Gootbladvanger
Gootbladvanger van RHEINZINK strekzink
RHEINZINK bladafscheider met RVS rooster

Zoek een installateur

Bent u op zoek naar een goed gekwalificeerde installateur voor uw zinkwerk? Wij kunnen u geheel vrijblijvend een (aantal) installateur(s) bij u in de regio adviseren.

Zoek een installateur

...::: Andere problemen:

Ouderdom

Soldeerkwaliteit

Expansie

Externe invloed

Witroestcorrosie

Vochtigheidscorrosie

RHEINZINK worldwide

Voor vragen en advies kunt u direct contact met ons opnemen:

 
T: 020-4352000