Ouderdom

Uiteraard kan ook een zinken dakgoot aan het einde van zijn levensduur zijn. Dit is te herkennen aan een putachtig witgrijs oppervlak. De soldeernaden ogen relatief donker. De zinkdikte kan dusdanig zijn afgenomen dat er gaatjes in ontstaan.

De levensduur van een zinken dakgoot is afhankelijk van de belasting van de goot, het klimaat en de ligging. Een goed gemonteerde dakgoot moet minimaal 30 jaar meegaan. RHEINZINK geeft dan ook 30 jaar garantie op het materiaal.

 

De oplossing
De dakgoot zal vervangen moeten worden. Is het een goot in beugels? Dan kunnen de beugels, indien deze nog van voldoende kwaliteit zijn, blijven hangen. Vierkante (bakgoten) en halfronde (mastgoten) goten van zink hebben standaard afmetingen, zodat deze altijd passen.

Is het een dakgoot in een houten bak? Dan is dit maatwerk. Maatwerk zinken goten kunnen snel en van hoge kwaliteit (KOMO gekeurd) door RHEINZINK Nederland worden geleverd.

Zoek een installateur

Bent u op zoek naar een goed gekwalificeerde installateur voor uw zinkwerk? Wij kunnen u geheel vrijblijvend een (aantal) installateur(s) bij u in de regio adviseren.

Zoek een installateur

...::: Andere problemen:

Verstopte dakgoot

Soldeerkwaliteit

Expansie

Externe invloed

Witroestcorrosie

Vochtigheidscorrosie

RHEINZINK worldwide

Voor vragen en advies kunt u direct contact met ons opnemen:

 
T: 020-4352000