Bedrijfsprofiel

RHEINZINK is opgericht in 1966 door de firma's Grillo en Stolberg Zink en de Vereinigten Deutschen Metallwerken. Tegenwoordig is RHEINZINK een onderneming binnen het Grillo concern en heeft ruim 800 medewerkers. Wereldwijd zijn er dochtermaatschappijen en verkoopkantoren in 30 landen op 5 continenten.

In Datteln, Duitsland, produceert de RHEINZINK Groep al meer dan 40 jaar titaanzink van de hoogste kwaliteit. Wentzel BV / RHEINZINK Nederland is sinds de oprichting van RHEINZINK de Nederlandse vertegenwoordiging van RHEINZINK. Een groot magazijn en een eigen productieafdeling zorgen voor een snelle levering in heel Nederland.

RHEINZINK titaanzink wordt toegepast op daken, gevels en als hemelwaterafvoer. Tal van internationaal vermaarde architecten zoals Daniel Libeskind, Frank O. Gehry, Rem Koolhaas en Zaha Hadid, hebben dit materiaal ontdekt en al toegepast in hun ontwerpen. Vanwege de lange levensduur en goede recyclebaarheid is RHEINZINK ook het meest gebruikte materiaal voor de klassieke hemelwaterafvoer. 

Innovatie als leidmotief

Als eerste Europese producent van bouwzink heeft RHEINZINK 40 jaar geleden het traditionele pakketwalsen vervangen door de volledig nieuwe technologie van de breedband-giet-walsstraat.
Op deze wijze worden tegenwoordig alle drie de oppervlaktevarianten geproduceerd: walsblank, Nature grey-pro en Graphite grey-pro. De gepatineerde varianten hebben een natuurlijk oppervlak. Zij krijgen al in de fabriek (dankzij een wereldwijd uniek, gepatenteerd patineringsproces) die bepaalde 'kleurnuance' die walsblank zink pas na enige tijd in de buitenlucht zou krijgen.


Met duurzaamheid naar klimaatbescherming

Er zijn maar weinig materialen waarvan de ecologische balans zo positief beoordeeld wordt als die van RHEINZINK: Het energieverbruik bij winning en verwerking is uiterst gering en dankzij de moderne productie-installaties worden emissies tot een minimum gereduceerd. RHEINZINK producten zijn 100% recyclebaar. Vandaag bestaat elk RHEINZINK product al voor een derde uit gerecycled bouwzink.
Reeds in 1999 is het materiaal na een omvattende beoordeling van de gehele levenscyclus door de onafhankelijke commissie van het IBU (Institut Bauen und Umwelt e.V.) gecertificeerd als milieuvriendelijk bouwproduct (ISO 14025). Daarnaast is sinds 2009 RHEINZINK Cradle to Cradle Silver gecertificeerd, het duurzame keurmerk van nu.


De veelzijdigheid van zink -- door architecten wereldwijd hoog gewaardeerd

Internationale architecten verkiezen RHEINZINK voor optimale expressie van hun spel met vormen. De grote architecturale charme ligt in de enorme veelzijdigheid van het materiaal: Van avant-gardistisch tot traditioneel – daken en gevels van RHEINZINK zijn altijd een visueel tijdloze en functioneel hoogwaardige oplossing. Aangevuld met de grote verscheidenheid aan accessoires: Of het nu bekledingen van dakkapellen, opbouwen en aanbouwen zijn, boeidelen, goten en HWA-buizen – RHEINZINK accessoires zijn steeds in volledige harmonie met de meest uiteenlopende stijlen en materialen. Zij zijn een sieraad voor elk huis

RHEINZINK worldwide

Voor vragen en advies kunt u direct contact met ons opnemen:

 
T: 020-4352000