Cradle to Cradle Certificering

Cradle to Cradle certificering

RHEINZINK is Cradle to Cradle Bronze gecertificeerd. De volgende producten zijn gecertificeerd:

- Dak- en gevelsystemen

- Hemelwaterafvoerproducten

RHEINZINK is volledig en zonder kwaliteitsverlies recyclebaar, in C2C termen: upcyclebaar. Door de hoge restwaarde van zink wordt 96% van het oude zink gerecycled. Het oude zink wordt vervolgens omgesmolten tot nieuw zink. RHEINZINK heeft een zeer lange levensduur van meer dan 75 jaar. Zink is een essentieel element voor mens, plant en dier.

De basis van een Cradle to Cradle certificering is dat alle materialen in een product zonder kwaliteitsverlies en restproducten nuttig kunnen worden ingezet in een nieuw product en zo binnen dezelfde gebruikscyclus blijven. In tegenstelling tot de term recycling is de basis van Cradle to Cradle dat het materiaal minimaal zijn oorspronkelijke waarde terugkrijgt in een nieuwe toepassing (upcycling) en niet op een andere, laagwaardige manier wordt toegepast (downcycling). Door het sluiten van deze technische of biologische kringloop wordt afval en vervuiling van het milieu voorkomen. 

Bijkomende voorwaarden zijn dat het materiaal tijdens het gebruik, hergebruik en nieuwe toepassing geen giftige stoffen mag verspreiden. MBDC, de certificeringinstantie van de grondleggers van de Cradle to Cradle filosofie, William McDonough en Dr. Michael Braungart, heeft de producten van RHEINZINK Cradle to Cradle gecertificeerd. Hieronder vallen de dak- en gevelsystemen van RHEINZINK en het hemelwaterafvoersysteem.

De certificatie van RHEINZINK is opgedeeld in de volgende criteria:

Het materiaal
Titaanzink, een legering van elektrolytisch zuiver zink, aluminium, koper en titaan. De legeringsbestandelen zijn zuiver en bevatten geen tot zeer weinig zware metalen, waardoor de legering RHEINZINK een verwaarloosbare hoeveelheid zware metalen bevat. RHEINZINK is hierdoor een zeer geschikt materiaal en niet schadelijk voor mens en milieu.

Materiaal hergebruik / milieuvriendelijkheid
RHEINZINK bestaat bijna geheel uit zuiver zink. Het zuivere zink bevat 30-40% gerecycled materiaal. Het uiteindelijke product kan 100% gerecycled worden en dit percentage wordt in de praktijk bijna gehaald (>96%).

Energie
Het totale energieverbruik van de RHEINZINK fabriek in Datteln is beoordeeld en positief bevonden.

Water
Het gebruik van water in alle stappen van de productie is geanalyseerd en goed bevonden. Het gebruik van water wordt volgens de Hannover Principles of Water Stewardship uitgevoerd.

Sociale verantwoordelijkheid
De sociale verantwoordelijkheid van RHEINZINK is vastgelegd in het UN Global Compact. RHEINZINK respecteert en draagt een sociale verantwoordelijkheid uit betreffende werkomstandigheden en bedrijfsethiek.

C2C Bouwgroep

RHEINZINK is lid van de C2C bouwgroep. De C2C Bouwgroep bestaat uit bouw gerelateerde fabrikanten die de circulaire economie omarmen en beschikken over één of meerdere Cradle to Cradle certificaten, en vier strategische partners. De bouwgroep heeft als doel het C2C gedachtegoed verspreiden en  te stimuleren binnen de Nederlandse Bouw

Lees hier meer

 

 

Download

Als download markeren? Klik op de titel Aanvullend per post bestellen Grootte Type Taal Datum
alles kiezen alles kiezen
  
Cradle to Cradle - Roof and Façade (certificate)
682 KB PDF English 26.08.19
  
Cradle to Cradle - Gutter and Downspouts (certificate)
681 KB PDF English 26.08.19


RHEINZINK worldwide

Voor vragen en advies kunt u direct contact met ons opnemen:

 
T: 020-4352000