Is zink een goed bouwmateriaal?

De keuze voor een soort bouwmateriaal hangt van veel factoren af, zoals milieuvriendelijkheid, uiterlijk, toepassingsmogelijkheden en natuurlijk de kosten. Maak de keuze voor titaanzink als bouwmateriaal en profiteer van alle voordelen!

De voordelen van zink

Zink is natuurlijk

Zink is een natuurlijk materiaal, vergelijkbaar met hout. Vanuit milieutechnisch oogpunt is het materiaal zeer waardevol en duurzaam. RHEINZINK producten zijn met een levensduur van meer dan 75 jaar (bron: Studie TNO, Breda) extreem duurzaam en zijn onderhoudsvrij. Het natuurlijk gevormde patina beschermt het materiaal generaties lang. RHEINZINK kan volledig worden gerecycled en hergebruikt. Daarom wordt dit natuurlijke materiaal al eeuwen in de architectuur toegepast.

Zink heeft een lange levensduur

In onze consumptie- en wegwerpmaatschappij is de afgelopen jaren een nieuwe tegentrend opgekomen: de zoektocht naar kwaliteit, levensduur en circulariteit - waarden waaraan zink 100% voldoet.

Zink vormt na verloop van tijd een matgrijze beschermlaag, het zogenaamde patina, als onderdeel van het natuurlijke verweringsproces. Dit zorgt voor een duurzame bescherming van het materiaal tegen weersinvloeden en corrosie. Bovendien verdwijnen op natuurlijke wijze eventuele krassen en zorgt deze laag ervoor dat het materiaal vrijwel onderhoudsvrij is. Indien vakkundig geïnstalleerd, heeft RHEINZINK niet gewoon een extreem lange levensduur, het is zelfs bijna onsterfelijk.

Zink is mooi

Zink wordt steeds vaker niet alleen vanwege de functionaliteit, maar ook vanwege de uitstraling gekozen. Vooral de combinatie met natuurlijke materialen zoals natuursteen en hout geeft je woning een eigen gezicht. Het oppervlak overtuigt door zijn natuurlijke metalen karakter - of het nu in de originele variant CLASSIC walsblank gewalst is of in de natuurlijk voorgepatineerde varianten prePATINA blue-grey en graphite-grey.

Voor iedereen die van kleur houdt, bieden wij ons materiaal ook gefosfateerd (GRANUM) of met verschillende (transparante) coatings aan (artCOLOR of PRISMO). Met zink geef je je woning een unieke uitstraling met flair. 

Zink is veelzijdig

Het maakt niet uit of je voor zink kiest vanwege zijn uitstraling, natuurlijkheid of veelzijdigheid: je kiest in ieder geval voor een hoogwaardig en volledig recyclebaar bouwmateriaal, of dat nu voor je dak, je gevel of de hemelwaterafvoer is.

Meer informatie over de vele andere toepassingen van zink vind je op de website van de International Zinc Asscoiation zinc.org .

.