Circulair bouwen met RHEINZINK

  • Natuurlijk, onderhoudsvrij oppervlak
  • 100% recyclebaar - geen downcycling
  • 95% recycling quote
  • Cradle to Cradle gecertificeerd
  • Weinig primaire energie nodig
  • Milieu product verklaring volgens ISO 14025, Type III
  • Milieu Management Systeem volgens ISO 14001
  • Bescherming tegen elektrosmog

RHEINZINK-titaanzink - een circulair en milieuvriendelijk bouwproduct

Met RHEINZINK wordt aan de eisen van de toekomst voldaan. Het natuurlijke materiaal voor dak-, gevel- en hemelwaterafvoersystemen wordt al meer dan 50 jaar toegepast. RHEINZINK producten zijn met een levensduur van meer dan 75 jaar (bron: Studie TNO, Breda) extreem duurzaam en zijn onderhoudsvrij. Het natuurlijk gevormde patina beschermt het materiaal generaties lang. 

RHEINZINK is 100% recyclebaar en kan onmiddellijk zonder tussenstappen worden hergebruikt. De werkelijke recycling ligt op 95%, zodat vrijwel al het materiaal weer terugkomt in de keten. Aangezien de energie die nodig is voor recycling maar zo'n 5% van de primaire energiebehoefte uitmaakt en het oud metaal nu al een waarde oplopend tot 60 procent van de grondstofprijs voor zuiver zink vertegenwoordigt, is kiezen voor RHEINZINK zeker ook in het belang van de toekomstige generaties.

Met het laagste energieverbruik tijdens de fabricage en daarom ook de laagste CO2-uitstoot bij de productie is RHEINZINK het lichtgewicht onder de bouwmetalen. Dankzij een hoog recyclingpercentage van meer dan 95 procent wordt een verdere reducering van de energiebehoefte voor primair materiaal bereikt. Schroot dat uit het RHEINZINK fabricageproces komt, wordt direct weer omgesmolten en gebruikt. Het perfecte voorbeeld voor circulair bouwen.

Zink is een bouwsteen van het leven

Wist je al dat zink als essentieel sporenelement onmisbaar is voor ons lichaam? Onze huid, onze haren en ons immuunsysteem kunnen niet zonder. Denk ook eens aan zinkzalf en vitaminen "Van A tot Zink"! 

De dagelijkse behoefte van een volwassene is ongeveer 10 tot 15 milligram zink. Het wordt als natuurlijk element ook aangetroffen in planten, dieren, water en bodem. De aardkorst bevat van nature ongeveer 70 mg/kg zink.

Milieubewust regenwatermanagement

Water is een kostbaar goed. De toekomst van onze hele ecosysteem hangt af van de beschikbaarheid van dit natuurlijke element. Regenwater en grondwater zijn de basis voor een goed functionerend ecosysteem. Tegen deze achtergrond heeft milieuvriendelijk beheer van regenwater absolute prioriteit. In water, lucht en bodem komt een natuurlijke concentratie van zink voor. Ook regen- en drinkwater bevatten een bepaalde hoeveelheid zink. Wettelijke richtlijnen geven aan dat afwatering van regenwater over zinken dakvlakken officieel als onbedenkelijk is erkend. 

Lees meer over dit thema op de website van de Stichting Duurzaam Bouwmetaal.

RHEINZINK is Cradle to Cradle

RHEINZINK is Cradle to Cradle Bronze gecertificeerd. De volgende producten zijn gecertificeerd: dak- en gevelsystemen en Hemelwaterafvoerproducten.

Lees meer over C2C